mar. iul. 16th, 2024

GOGA SHOW – Spectacol de Ziua Școlii la Colegiul Național “Octavian Goga”, Marghita

    A devenit o tradiție ca în luna aprilie, școala noastră să îmbrace straie de sărbătoare pentru a aduce un omagiu patronului ei spiritual și pentru a marca importanța educației și valorilor ei.
     Astfel, joi, 27 aprilie 2023, sala Casei de cultură a municipiului s-a animat de energia exuberantă a elevilor și emoțiile părinților, scena devenind martora unor momente cultural-artistice deosebite. Spectacolul a debutat cu un tur virtual al școlii, care a reliefat procesul de modernizare prin care a trecut în ultimii ani, proces ce continuă cu două proiecte importante de reabilitare și construire a unei cantine – internat. S-a succedat apoi o varietate de momente artistice, de la talentații soliști și dansatori de folclor, îmbrăcați în minunate costume populare, reușind să reînvie, în sufletul publicului, dragostea față de tradiții, la echipa de majorete a școlii, care a energizat publicul cu fiecare apariție pe scenă. Cele mai mici școlărițe au făcut deliciul spectatorilor cu un moment de balet realizat pe celebra piesă a compozitorului P.I. Ceaikovski, “Valsul florilor”. Vocile calde, vibrante și deosebit de plăcute ale solistelor de muzică ușoară au stârnit admirație și ropote de aplauze, iar dansatorii de hip-hop au imprimat ritm și bucurie celor prezenți.
     Momentul culminant al serii a fost realizat de „Magnificii” recent înființatei trupe de teatru a colegiului, care și-au făcut debutul cu Scenele meșteșugarilor din “Visul unei nopți de vară” a lui W. Shakespeare. Tinerii actori au reușit să cucerească publicul cu talentul remarcabil și prezența scenică, fiind răsplătiți cu aplauze la scenă deschisă.
     În încheierea show-lui, au urcat pe scenă domnul director – Bogdan Pop, domnul primar – Marcel Sas-Adăscăliții și domnul Teodor Lozoc – președintele Cosiliului reprezentativ al părinților, care au apreciat în mod deosebit talentul copiilor, implicarea lor și a dascălilor în organizarea și realizarea întregului eveniment: ”Ne mândrim cu copiii noștri și știm că viitorul e al celor care cred în propriile visuri și au curajul și puterea să le urmeze. Datoria noastră, ca instituție de educație, este să-i încurajăm să aibă visuri mărețe și să-i sprijinim să și le îndeplinească”.
     De fiecare dată, spectacolul ocazionat de Ziua Școlii aduce cu sine o încărcătură emoțională deosebită și oferă oportunitatea de a produce coeziune și de a consolida sentimentul de apartenență la comunitatea școlii.
     Felicitări și mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea evenimentului!
     La mulți ani, GOGA! La mulți ani elevilor, dascălilor și tuturor celor care fac parte din colectivul școlii! “Omul sfințește locul!” La cât mai multe generații de elevi care să spună cu mândrie: “Suntem de la GOGA!”

Director pr.prof.dr. Ioan Bogdan POP
Prof. Loredana BRAIA

Galerie foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *