mar. iul. 16th, 2024

DROGURILE – de la fascinație la dependență

PROIECT EDUCATIV
DE PREVENIRE ȘI COMBATERE
A CONSUMULUI DE SUBSTANȚE INTERZISE

    Peste 650 de elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita au participat la activități de informare despre riscurile și consecințele consumului de droguri. Programul a fost prezentat de un expert antidrog și de tineri aflați în recuperare, după ce au trecut prin experiența nefastă a consumului de substanțe interzise.
    În zilele de 29.01.2024 și 13.05.2024, Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita, în parteneriat cu Rotary Club Marghita, Rotary Club București Pheonix și Acociația Teen Challenge Cluj-Napoca, a organizat sesiuni de informare pentru elevii instituției, atât la Casa de Cultură Marghita, cât și în Sala Festivă a colegiului, în cadrul proiectului „Drogurile-de la fascinație la dependență”, la care au participat clasele VI-XI.
    Proiectul a fost menit să disemineze în rândul tinerilor pericolele și consecințele legate de consumul de droguri.
    Una dintre prezentări a fost susținută de prof. dr. Cătălin Țone, expert antidrog. Adolescenții au avut oportunitatea să-i cunoască și pe alți trei tineri, Sebastian Petruț, Mihai Ghiopiaș și Bălușel Andrei, care și-au povestit experiențele dramatice și cum au reușit să renunțe la droguri după ce au fost dependenți ani de-a rândul. Au a povestit despre anturaj, dependență și modul cum aceste experiențe îi afectează chiar și după ce au încetat să consume.
   Elevii au fost foare interesați și impresionați atât de poveștile de viață cât și de prezentările realizate. Ei au pus întrebări și au avut comentarii și observații relevante.
   Prevenirea, cunoașterea consecințelor teribile în toată amploarea lor și dialogul sincer cu elevi sunt foarte importante și au un rol determinant în a-i convinge să nu aleagă calea dependenței.

Director prof. Ioan Bogdan POP
Responsabil antidrog CNOG – prof. Marius Ionel TURC


Galerie foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *