mar. iul. 16th, 2024

O experienţă de neuitat pe scena Teatrului din Baia Mare

    Félicitations, Maria pour ton résultat (MENTION) au Festival International «Chants, sons sur scène» Baia Mare!
     Se spune că în viaţă ai parte uneori de experienţe pe care, inevitabil, le trăieşti la cote maxime. În perioada 17-18 septembrie 2022 am avut privilegiul de a participa la etapa finală (pe ţară) a Festivalului Chants, sons sur scène Baia Mare, alături de eleva MARIA ROPOTEAN, clasa a VIII-a A. A fost un eveniment extraordinar care a reunit pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare peste 30 de tineri talentaţi şi pasionaţi de muzică din ţară.
    Concursul s-a desfăşurat pe 3 categorii de vârstă: concurenţi cu vârsta 13-15 ani; 16-17 ani şi 18-25 de ani. Aceştia au interpretat cântece în limba franceză a anumitor cântăreţi, în faţa unui juriu francez, de la Institutul Francez Cluj-Napoca şi Bucureşti.
    Pe parcursul celor 2 zile am întâlnit oameni frumoşi, am participat la ateliere de lucru, am avut ocazia să vedem un studio de înregistrări şi să-l cunoaştem atât pe maramureşeanul Andrei Petruş (ajuns în finala Eurovision România 2022), cât şi pe compozitorul acestuia, Călin Ionce care a coordonat atelierul de lucru. Ne-am bucurat de o atmosferă prietenoasă şi de o echipă de organizatori de nota 10. Am revenit acasă purtând în suflet momentele frumoase petrecute la Baia Mare. Sperăm să mai avem ocazia de a participa şi la ediţiile următoare !
    În urma acestei experienţe, eleva Maria Ropotean a dorit să ne transmită câteva impresii legate de această minunată «călătorie în lumea muzicii francofone»:
„Debutul acestui an şcolar a coincis cu un eveniment pe care îl aşteptam de ceva vreme şi anume faza naţională a concursului “Chants, sons sur scène”.
    Încă de la început am fost plăcut surprinsă de câteva aspecte: organizarea impecabilă pe durata celor două zile, punctualitatea şi diversitatea activităţilor introduse în program, dar mai ales atmosfera degajată şi prietenoasă indusă de implicarea surprinzătoare a întregului staff.
    A fost cu adevărat o experienţă remarcabilă şi de neuitat şi am rămas cu dorinţa de a participa şi altă dată!
    Doresc să mulţumesc domnului director Pop Bogdan, profesoarei de franceză Carmen Asăvoaiei şi Asociatiei de părinţi, care m-au sprijinit în acest demers! Chapeau bas, Baia Mare ! Ne revedem în 2023 !”

Prof. Carmen Asăvoaiei şi eleva Maria Ropotean


GALERIE FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *