mar. iul. 16th, 2024

Ziua Bibliei

„Ziua Bibliei” celebrată la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Marghita

    Vineri, 11 noiembrie 2022, în sala festivă a Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Marghita, a avut loc o activitate dedicată „Zilei Bibliei”, inclusă în cadrul proiectului Săptămâna Bunăvoinţei. Activitatea s-a realizat ca rod al parteneriatului Biserică-Școală, dintre Parohia Ortodoxă Română Marghita II și Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita.
Printre altele, manifestarea a avut ca scop sublinierea importanţei Bibliei, ca izvor de bunătate în viaţa creştinului, participând elevi din clasele IV B, VI B, VIII A, XI D, care au fost coordonaţi de doamnele profesoare de Religie.
    Protopopul Marghitei, P.C. Pr. Călin Gheorghe Cotrău, alături de domnul director Pr. Prof. Ioan Bogdan Pop au făcut prezentări succinte ale Sfintei Scripturi și au adresat elevilor îndemnuri de a citi și de a studia cât mai des Biblia, dar mai ales de a „împlini în viața de zi cu zi” învăţăturile biblice. Pentru o cunoaștere cât mai temeinică a Scripturii Sfinte, elevii au pregătit și au prezentat numeroase materiale făcute de ei, sub îndrumarea doamnelor profesoare Laura Cotrău, Anamaria Morar, Luminiţa Prahanca și d-l învățător Viorel Chiorean.
    Eleva Băzguţa Cristina din clasa a XI-a D a făcut o amplă prezentare despre Biblie, ca fiind „cea mai tipărită şi cea mai citită” carte din lume. Au fost, de asemenea, integrate în activitate resurse educaţionale deschise, elevii au urmărit un film din seria Trei minute din ora de Religie, cunoştinţele dobândite fiind aplicate apoi, de ei, în cadrul unui joc interactiv.
    Elevii din clasa a VI-a B au prezentat, pe echipe, momente din istoria mântuirii, despre care au învăţat citind textele biblice. Versete reprezentative, cuprinzând învăţături biblice, au fost notate de elevii din clasa a IV-a B pe câte o pagină, realizând astfel, împreună, o frumoasă Cărticică cu poveţe biblice și citate despre bunătate.
    Încheierea a fost făcută de elevii din clasa a VIII-a A care, plini de emoţie, au rostit consecutiv versetele „Imnului dragostei creştine” din Epistola I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, imn care ne învaţă că cea mai importantă virtute este dragostea: faţă de Dumnezeu şi faţă de cei din jur.
    În final, toţi cei prezenţi au fost recompensaţi cu câte o cruciuliţă, semn al jertfei și al dragostei divine pentru omenire.

Protopop pr. Călin Gheorghe Cotrău
Prof. Luminița Prahanca


Galerie foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *