mar. ian. 21st, 2025

Atelier de scriere proiecte de parteneriat strategic ERASMUS+

    După obținerea în luna iunie a titlului de Școală Europeană, Colegiul Național ”Octavian Goga” a înțeles nu numai să-și poarte cu mândrie titlul, ci să muncească neobosit la dezvoltarea dimensiunii europene. Un aport însemnat la obținerea titlului au avut-o cele trei proiecte Erasmus+ derulate de înstituție, în ultimii ani. Recunoaștem oportunitatea extraordinară pe care acest program european de finanțare în domeniul educației, o oferă cadrelor didactice și elevilor de a se forma și dezvolta personal și profesional, în concordanță cu valorile europene.
    În acest context s-a înscris demersul directorului instituției, domnul profesor Marcel – Emil Sas – Adăscăliții și a coordonatorului pentru proiecte comunitare, Loredana Braia, de a aplica, în luna iulie, pentru procesul de selecție de la nivel național, inițiat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) în vederea alegerii instituției care să găzduiască Atelierul de scriere de proiecte ParteneriatE+, în cadrul Programului ERASMUS+, din luna noiembrie a acestui an.
    Rezultatele deosebite, infrastructura modernă, strategia de management orientată spre dezvoltarea cooperării europene, ne-au propulsat pe lista câștigătorilor. Această veste ne-a onorat și ne-a bucurat, cu atât mai mult cu cât instituția noastră a oferit, în acest fel, șansa tuturor organizațiilor și instituțiilor bihorene, interesate să implementeze proiecte de parteneriate strategice în cadrul acestui program de finanțare europeană, de a beneficia de organizarea cursului, în județul nostru.
    Atelierul a avut loc în perioada 21 – 23 noiembrie și a fost un real succes! Au participat reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, asociațiilor non-profit și organizațiilor de formare și asistență socială, din toate colțurile județului Bihor. Cei doi formatori ai Agenției Naționale, doamnele Corina Pintea și Nicoleta Chiș-Racolța au abordat cu mult profesionalism toate temele de interes și s-au pliat pe nevoile participanților, reușind să creeze o atmosferă caldă, deschisă și să răspundă tuturor întrebărilor cursanților.
    Toată lumea a plecat de la Marghita cu o bună înțelegere a programului Erasmus+ și a Acțiunii Cheie 2 – Parteneriate strategice pentru inovare și schimb de bune practici și cu o motivație crescută de a depune proiecte de parteneriat strategic Erasmus+.
Galerie Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *