mar. ian. 21st, 2025

SĂPTĂMÂNA EGALITĂȚII DE ȘANSE ÎNTRE FEMEI ȘI BĂRBAȚI

  În săptămâna 9-13 mai 2022, la Colegiul Național,,Octavian Goga” Marghita s-au desfășurat activități extracurriculare, pe fiecare nivel de învățământ, sub egida „SĂPTĂMÂNA EGALITĂȚII DE ȘANSE ÎNTRE FEMEI ȘI BĂRBAȚI”.
    Elevii din clasele primare, coordonați de doamnele învățătoare: COZMA ELISABETA, TOTH EDITH, FRENȚ ILEANA, MOLNAR GIANINA, BORZ ALEXANDRA, ILLEȘ GABRIELA, GUT MIRELA și BRAIA LOREDANA au desfășurat competiții sportive între fete și băieți, expoziții tematice cu desenele fetelor ale băieților și diferite activități cu teme de educație pentru sănătate și egalitate de șanse.
    Prin activitățile desfășurate s-a subliniat egalitatea de șanse între fete și băieți.
   Elevii de gimnaziu și liceu, coordonați de domnii profesori SÂRB LIANA, MANUELA BÂRZA, ASĂVOAIEI CARMEN, CRIȘAN FLORICA, DAT IOANA-NADIA, TURC FLORENTINA, FLORICA SĂRAC, URSAN RODICA, ISTOC NICOLAE, PATCA COSMIN, MIHELE MĂDĂLIN, LAURA COTRÃU, PORTAN MONICA, MAL ZOIE și STRAVA IOANA au participat în clasă la discuții pe tema egalității de șanse între băieți și fete, fiind oferite exemple de situații care se pot ivi la școală în timpul orelor de curs și în pauze cu scopul de a evidenția diferențele dintre băieți și fete. Mesajul formulat de elevi și concluzia la care aceștia au ajuns a subliniat faptul că aceste diferențe pot fi depășite cu răbdare și bunăvoință prin comportament adecvat adoptat de către elevi la școală. Această discuție a fost urmată de realizarea unor concursuri, vizionarea unor filmulețe care promovau ideea de egalitate între toți copiii.
    Elevii s-au implicat activ la discuţii, dând exemple de diferite situaţii cu care se confruntă, atât la clasă, cât şi în viaţa de zi cu zi. Toti elevii implicați în aceste dezbateri au conștientizat faptul ca această discuție ar trebui să aibă loc mai des în mediul școlar deoarece oamenii nu pleacă întotdeauna de la aceeași linie de start, iar egalitatea de șanse înseamnă un ajutor în recuperarea eventualelor decalaje.
    Rolul acestor activități a fost de a promova egalitatea de șanse și de tratament între fete și baieți.
Prof. înv. Primar MOLNAR GIANINA

Galerie foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *